smilingdanmark.dkSmilingDanmark
Visit Helsinge Nordsjælland Vælg en region i menuen øverst til venstre
Helsinge  Indbyggere: 8051
Gribskov Kommune: Kim Valentin (V)
Kommunens Indbyggere: 40778
Større byHelsinge
International Lufthavn: Copenhagen
Distance til: Helsinge 10 km.
Område: Nordsjælland
Region: Region Hovedstaden
Vælg område i menuen øverst til venstre

Helsinge

Visit Helsinge

Helsinge er hovedby for Gribskov Kommune i Nordsjælland. Med lokalbanens anlæggelse i 1880 kom der gang i byens udvikling. Udviklingen skete dog primært efter Anden Verdenskrig, således er Helsinge nu mest en beboelsesby.
Engang i 1990'erne blev Helsinge kaldt for Danmarks grimmeste. Siden da er  Helsinge forskønnet med med gågade, skulpturer m.v.
Der ligger mange tusinde sommerhuse i Gribskov Kommune, hvilket forøger kommunens befolkningstal om sommeren

Helsinge GribskovHelsinge ligger hvor vejene fra Nordsjællands byer samles. Der er hovedveje fra Gilleleje, Tisvildeleje, Frederiksværk og Hundested. Trafikken fortsætter ad Hillerødmotorvejen eller Isterødvejen til København.
I 1880 blev Gribskovbanen anlagt med 2 linier: Hillerød-Helsinge-Tisvildeleje og Hillerød-Gilleleje. En del af banelegemet ligger i den smukke Gribskov.

Helsinge Tibirke BakkerGribskov Kommune har mange små lokalsamfund nord for Helsinge. Det er bl.a. Gilleleje, Græsted og Tisvilde. I disse byer er der skoler, idrætsfaciliteter og kulturelle foreninger. Om sommeren vokser befolkningstallet når sommerhusfolket rykker ind i sommerhusene langs Nordkysten. I Gribskov Kommune ligger 14.121 sommerhuse, hvilket giver gode indtægter til kommunen.
I hele Gribskov Kommune bor 40.725 indbyggere (pr. 1. januar 2011), heraf bor cirka 8.000 mennesler i Helsinge.
Parcelhuse udgør flertallet af Helsinges boliger, mens lejeboliger kun udgør en lille del af boligmassen. Bycentret er præget af den store detailhandel med de fleste store supermarkedskæder repræsenteret.
Handelslivet er begunstiget af en gågade med butikker og caféer. En del af den ældre bebyggelse blevet nedrevet for at skaffe plads til cirka 2.000 parkeringsarealer.
Ved gadekæret og kirken i Helsinge kan man stadig fornemme det gamle provinsbymiljø.

Lidt historie
Stenalderfolket boede også i Nordsjællands smukke egne. I Gribskov Kommune er adskillige dysser, jættestuer og gravhøje bevaret. Fra bronzealderen er fundet redskaber og kvindesmykker, og fra vikingetiden er smykker af sølv og guld.
Kirkerne i Gribskov Kommune stammer fra den romanske periode, og de fleste er opført af kampesten. Seværdige kirker er Gilleleje Kirke, Vejby Kirke m.fl.

Helsinge KirkeHelsinge Kirke Gribskov

Højt på bakken midt i byen troner den smukke kirke, med den store smukke præstegårdspark som er et besøg værd. 

Helsinge Kirkes ældste dele, skib og kor, blev opført for ca. 800 år siden i romansk stil. Skibet blev forlænget, og tårnet bygget i munkesten i ca. år 1450.

Den første danske oversættelse af biblen år 1550 ved bibeloversætter og saxo udgiver Christiern Pedersen forefindes i kirken. Den store sprogreformator døde i Helsinge efter 10 års ophold i 1554

Helsinge GadekærHelsinge gadekær

Byens smukke gadekærsanlæg ligger som en grøn oase med græsplæner, blomsterbede, bænke og store gamle træer midt i den travle by. 

Her finder du bl.a. også den store og smukt restaurerede mindemur for humanisten Christiern Pedersen. 

Om sommeren vil du tit opleve musik og underholdning på byens torve og pladser.

Gadekærsanlægget er bl.a. startpunkt for det årlige stafetløb; Gribskovløbet.


Kulturlandskabet i den østlige del af kommunen er præget af Gribskov og Esrum Sø. Den vestlige del af kommune er præget af klitter og sandfygning. Fra 1724 begyndte man en tilplantning af kystområderne.  
Asserbo Slotsruin ligger i Asserbo Plantage.


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK