smilingdanmark.dkSmilingDanmark
Visit Århus Midtjylland ØST Vælg en region i menuen øverst til venstre
Århus  Indbyggere: 242914
Komunity: Mayor Nicolai Wammen
Kommunens Indbyggere: 307.119
Større byAarhus
International Lufthavn: Bilund
Distance til: Aarhus 240 km
Km2: 56 km2 Område: Midtjylland ØST
Region: Region Midtjylland
Vælg område i menuen øverst til venstre

Shopping Aarhus er kåret som Nordens bedste shoppingby, og der er virkelig noget for enhver smag. I det historiske Latinerkvarter er stemningen hyggelig med brostensbelagte gade, små hyggelige butikker, skjulte baggårde og designerbutikker. 

Gaderne huser alle de designere og mærker, du drømmer om – bl.a. New York-designeren Marc Jacobs, Mulburry, den danske designer By Marlene Birger og Isabel Marant. Shop unikke smykker i dansk design i AMOKsmykker og Karen Norup Smykker, dansk kunsthåndværk i 1+1 Textil og Designer Zoo.


Visit Aarhus Smiling Aarhus

Visit Aarhus

Smilet´s by Smiling Aarhus

Den gamle by Aarhus

Med omkring 300.000 indbyggere er Århus Danmarks næststørste by. Placeret på Jyllands østkyst og med Danmarks vigtigste havn.

I forhold til sin størrelse har Århus mange muligheder, som normalt kun tilbydes af langt større byer. Det er grunden til, at mange - specielt i turist-branchen - ynder at kalde Århus for Verdens mindste storby.

Livet i centrum af Århus er stærkt præget af Århus Universitets over 20.000 studenter. Ungdom præger enhver café, og nattelivet i Århus er kendt for at holde ud til klokken fem om morgenen.

Århus er en af Nordeuropas ældste byer. Arkælogiske funde viser, at området har været beboet i mindst 1300 år. Allerede i vikingetiden var var området omkring havnen og Århus Å et af Danmarks vigtige handelscentre.

University of Aarhus
Også Århus Universitet er optaget i Kulturkanon for arkitektur. Se begrundelsen

En af Århus' - og Danmarks - vigtigste attraktioner er Den Gamle By, et arbejdende museum med 75 ældre huse, som er flyttet fra andre steder i Danmark for at blive genopbygget som en landsby midt i Botanisk Have i Århus. Den Gamle By er åben hele året og især om sæsonen og omkring jul mange aktiviteter.

Århus udvikler sig i disse år voldsomt både kommercielt og kulturelt. Tæt ved rådhuset er bygget et musikhus sammen med et kongrescenter. Hertil kom i 2004 det nybyggede kunstmuseum Aros - opkaldt efter det gamle navn for Århus. Museet er allerede kendt for spektakulære særudstillinger af  moderne kunst.

Når I besøger Århus, bør I også besøge Århus Domkirke. Besøg evt. kirken i forbindelse med en af de mange koncerter, der afholdes der. De mange specialmuseer som f.eks. Plakatmuseet og Kvindemuseet, kunstudstillinger, gallerier, Latiner-kvarteret og miljøet omkring Århus Å gør, at besøgende fastholdes eller vender tilbage på nye besøg gang på gang.

Den gamle by Aarhus
Strøget og Vadestedet

Strøget og Vadestedet

Nøgleordene for området omkring Strøget og ved Vadestedet er både shopping og caféliv. Strøget byder på rigtig mange butikker; hvor især de de store kæder er repræsenteret. Ved Vadestedet ligger caféerne side om side, og det pulserende liv, der findes her, må siges at være selve indbegrebet af Aarhus midtby. Vadestedet er Aarhus’ svar på en strandpromenade, og på en lun sommeraften er stemningen her næsten sydlandsk.aarhusturist3.jpg

I modsætning til de fleste andre danske havne, udvides Århus Havn løbende. Den anløbes af en stadig stigende containertrafik og krydstogtskibe på tur i farvandene omkring Østersøen. I 2007 bliver Århus start-havn for kapsejladsen for de store sejlskibe Tall Ships' Race.

Århus er kendt for den årlige Århus Festuge - landets mest kendte kulturfestival - første uge af september. Det store vikingetræf på Moesgård Strand tiltrækker historisk interesserede fra såvel Danmark, Europa og resten af verden.

Århus har gode trafikforbindelser til København. Intercitytog afgår hver halve time, og der er motorvej til såvel København, Nordjylland, og Hamborg. Der er direkte flyforbindelse til bl.a. London. Til gengæld er togforbindelserne sydpå ikke så godt udbygget. Oftest skal man skifte Hamborg for at komme ind på de større europæiske togforbindelser.

Attraktioner i Århus

University of Aarhus
Århus - Besøg den gamle By

I finder mange spændende attraktioner i tæt afstand fra jeres feriehus. Århus byder f.eks. på verdensattraktionen Den gamle By med den omkringliggende botaniske have lige midt i Århus.

Aarhus Domkirke
Århus Domkirke

Aarhus Domkirke
Når I besøger Århus, bør I også besøge Århus Domkirke. Besøg evt. kirken i forbindelse med en af de mange koncerter, der afholdes der. De mange specialmuseer som f.eks. Plakatmuseet og Kvindemuseet, kunstudstillinger, gallerier, Latiner-kvarteret og miljøet omkring Århus Å gør, at besøgende fastholdes eller vender tilbage på nye besøg gang på gang.

University of Aarhus
Århus den gamle By

Den Gamle By i Århus
. Den gamle by AarhusSe video clip

Den Gamle By er en 5-stjernet oplevelse i verdensklasse. Den Gamle By er et levende billede af livet, som det var i de gamle danske byer. Her kan man opleve en købstad på H.C. Andersens tid, hvor eventyret venter lige om hjørnet. Der findes kun én Den Gamle By, og museet har budt velkommen til over 3 millioner gæster i løbet af de sidste 10 år.

Mød fortidens mennesker, se deres stuer og køkkener, nyd duften i deres haver. Prøv de gammeldags lege og gå på opdagelse i museets store udstillinger. Klap hestene og kig til hønsene. Drik en fadøl i kælderen og smag Traktørstedets kaffe og kringle. Smag, lugt og prøv historien. t besøg i Den Gamle By tager mindst to timer, men I kan sikkert sagtens bruge en hel dag. Det er muligt at besøge den gamle by hele året, og Den Gamle By er også en helt fantastisk oplevelse om vinteren.

Tivoli Friheden

I sær børnene vil sikkert elske et besøg i forlystelseshaven Tivoli Friheden, men her er masser af aktiviteter og forlystelser for hele familien. Her finder I også hyggelige restauranter og forskellige events som f.eks. koncerter. Tivoli Friheden er åben fra april til september.

ARoS Aarhus Kunstmuseum
ARoS Aarhus Kunstmuseum

ARoS Aarhus Kunstmuseum

ARoS Aarhus Kunstmuseums er et spektakulært billed- og oplevelseshus for børn og voksne, og de nysgerrige vil både blive behaget og udfordret. Både arkitekturen og kunsten er i international klasse, og museet byder på oplevelser af høj karat: Fra lys til gys, fra holdning til underholdning, fra lystvandring til udfordring.

ARoS byder årligt på tre store, internationalt orienterede udstillinger i det store særudstillingsgalleri samt en række mindre særudstillinger i Vestgalleriet.

Udover gallerierne rummer ARoS et Juniormuseum med værksted; et sted for videbegærlige og nysgerrige børn og unge, der på en utraditionel og spændende måde har lyst til at lære mere om kunsten.

Moesgård Museum

Moesgård Museum med en vidunderlig beliggenhed på en gammel herregård midt i Moesgård Skovene, viser Danmarks fortid. Den forhistoriske tid, bl.a. med det helt enstående velbevarede moselig "Grauballemanden", kan man opleve på Moesgård Museum 10 km syd for byen. Museet, det velbevarede herregårdsmiljø og de naturskønne omgivelser, der blandt andet omfatter en Oldtidssti med rekonstruerede huse og gravmonumenter, byder året igennem på et væld af oplevelser for gæster i alle aldre og er således et oplagt udflugtsmål.

Den Økologiske Have ved Odder

Ved Odder er Den Økologiske Have med masser af inspiration til alle havedyrkere et hit. Den Økologiske Have er Skandinaviens største økologiske besøgshave Den Økologiske Have er en fredfyldt oase på 20 tønder land inddelt i temahaver. Der er legeplads, og forskellige dyrehold som æsler, klappegeder, får, grise og høns. Haven ligger lige udenfor Odder på vejen mod Saxild strand – ca. 20 minutters kørsel fra Århus. I har mulighed for at besøge Den Økologiske Have fra maj til december.

Læs om flere Seværdigheder i Aarhus


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK