Bogense videosmilingdanmark.dkSmilingDanmark
Visit Bogense Fyn Vælg en region i menuen øverst til venstre
Bogense  Indbyggere: 3721
Nordfyns Kommune: Morten Andersen (V)
Kommunens Indbyggere: 29066
Større byBogense
International Lufthavn: Odense
Område: Fyn
Region: Region Syddanmark
Vælg område i menuen øverst til venstre

Visit Bogense

Visit Bogense

Bogense er en af de ældste og mest velbevarede købstæder i Danmark, og omegnens stille idyl på kanten af Lillebælt og Kattegat er karakteriseret af enge, kanaler og pumpemøller.Bogense Sct. Nikolaj Kirke

Bogense  ligger på Nordfyn, og fik købstadsrettigheder i 1288 Bogense  er Fyns mindste købstad. I middelalderen havde Bogense stor betydning som overfartssted til Jylland. Bogense Havn, der blev anlagt 1827-44, udgør sammen med Lystbådehavnen, indviet 1976, originalt havnemiljø og stor marina.

Bogense  har 6.500 indbyggere og et frugtbart opland, store skov- og strandområder med et rigt fugleliv, især strandengsfugle. Fra de lange moler ved havneområdet og fra badestranden er der vid udsigt til Jylland, Æbelø og Endelave. Bogense er altid et besøg værd, både for en tur i byens velbevarede gamle bymidte, eller i den smukke omegn tæt ved havet. Egnen er rig på bygningsværker med en direkte linje tilbage gennem Danmarkshistorien.the Old Town Bogense Denmark

Bogense er hjemsted for et stort antal kunstnere og kunsthåndværkere, der finder inspiration i det smukke landskab. I og omkring Bogense er der gallerier, udstillinger og museer, Slotte og herregårde,  med levn fra gamle tider. Desuden er der kun 30 km til Odense, Danmarks tredjestørste by, med teatre, biografer og det berømte H.C. Andersen Museum, som kun er ét af mange museer.

KommunevåbenBogense Kommunevåben
Våbenets billedindhold ses i et seglaftryk fra 1535, men det kan være ældre. Skibsmotivet afspejler, at Bogense er en havneby.

Bymiljø
Bogense er med sit idylliske købstadsmiljø, sine gamle torve, krogede gader, fine købmandsgårde og mange bindingsværkshuse samt den maleriske havn og Fyns største marina en attraktion i sig selv. Byen har mange kønne huse, bl.a. Landbohjemmet i Østergade fra det 17. århundrede samt Bryggergården i Adelgade med en særdeles velbevaret munkekælder. Bogense Gl. Købmandsgård i den gamle bydel er et smukt bindingsværkshus fra det 18. århundrede. Et af Danmarks mindste huse (kun 23 m2) ligger midt på Torvet i Bogense. Den smukke, hvide Stegø Mølle ligger lige ved diget i den østlige udkant af byen. Netop beliggenheden mellem vand og skov giver byen dens særpræg.
Der er et rigt handelsliv med god gammeldags torvehandel. Især den gamle bydel er velbevaret med torvet og de gamle klyngehuse og naturligvis den gamle havn og Bogense Hotel.:Hotel Bogense FynSee Videoclip

Erik Menveds Kro er byens ældste hus og er fra 1543. Kroen er oprindelig opkaldt efter Kong Erik Menved, der i 1288 fornyede købstadsrettighederne for Bogense. - - Se andre restauranter og spisesteder i Bogense

Bogense Marina er indviet i 1976, men flere gange moderniseret og udvidet, så den i dag er Fyns største med 760 bådepladser. Marinaen ligger tæt ved børnevenlig strand og den gamle stemningsfyldte og hyggelige havn med fiskekuttere, fiskesalg, værksteder, cafeer og spisesteder. Her ligger også den kendte restaurant "Røgeriet". Bogense Marina ligger kun 500 meter fra byens centrum, og benyttes flittigt som udgangspunkt for sejladser til de østjyske fjorde og rundt om Fyn ? og ikke mindst i forbindelse med den traditionsrige årlige sejlads, Nordfyns Bank Fyn Cup.

Selve havnen er en gammel trafik- og fiskerihavn, hvor man stadig kan opleve fiskerimiljøet, fiskerbådene og det omkringliggende smukke miljø.

the Old Town Aarhus DenmarkBogense Rådhus blev bygget 1919-21, og fra Rådhustårnet kan man dagligt høre det kendte klokkespil. Klokkespillet blev i 1988 indviet af Dronning Margrethe ved byens 700 års jubilæum.

På Rådhuset finder man Nordfyns Museum, der rummer Lokalhistorisk museum med arkæologisk samling og gamle ting fra Nordfyn, bl.a. møbler, dragter, husgeråd og mønter. Frisørsalon og hårsmykker. Slettens vævere. Byhistorie i tekst og billeder. Her findes desuden en model af den nedlagte Nordfynske Jernbane.

Manneken Pis er en flot kopi af Jérome du Quesnoy's statue i Bruxelles. Statuen blev opstillet i Bogense i 1934, hvor den blev skænket byen som en gave fra Konsul Willum Fønss i taknemmelighed til sin fødeby.

Sct. Nikolaj Kirke er byens vartegn set fra havet og har fået navn efter de søfarendes helgen Sct. Nikolaus. Kirken blev opført i 1406 under Margrethe I. Altertavlen er (bortset fra billedet) fra 1588, prædikestolen fra første halvdel af 1600-tallet, døbefonten er gammel romansk stil. I sideskibene findes ligstenene for den såkaldte Bogense-adel. Kirkens spir, som er tækket med håndkløvede træspåner, vender mod øst i stedet for som normalt mod vest. I sommertiden afholdes en række koncerter.

Bogense Kirketorv er uden tvivl et af de smukkeste og mest særprægede af sin art med den store åbne plads omkranset af små hyggelige klyngehuse og store lindetræer. Midt på torvet ses en kopi af en gammel vandpumpe, og for enden af torvet ligger kirken. Hele året rundt afholdes ugentlig torvedag.

Sct. Nikolaj Kirke Bogense Fyn
Sct. Nikolaj Kirke Bogense Fyn


Harridslevgaard Slot er et spændende renæssanceslot med Danmarks største privatejede riddersal. Tidligere kaldtes Harridslevgaard for røverslottet og skal i middelalderen have været tilholdssted for røvere. Er oprindelig fra den tidlige middelalder (1231). Dele af den nuværende gård med det store ottekantede trappetårn er fra begyndelsen af 1600-tallet og er opført over det ældste voldsted. Indeholder bl.a. middelalderkælder med fangekælder og hemmelig trappe. Slottet  ligger kun tre km fra Bogense.

Gyldensteen Gods er smukt beliggende mellem store skov- og naturarealer, tæt ved vandet (fire km fra Bogense).

Galleri M ligger over for Gyldensteen Slot i naturskønne omgivelser tæt på Bogense.
Galleriet har gennem mange år specialiseret sig i moderne kunst med hovedvægten på forskellige grafiske metoder af høj kvalitet.

Et besøg på Kunstgården i Skovby tæt ved Bogense, byder altid på spændende kulturelle oplevelser.

Natur
Naturen omkring Bogense er præget af strand, kyst, strandenge med græssende køer, skovarealer, marker og rekreative grønne områder.

Ved Mosegård findes områdets højeste punkt, som ligger 35 m.o.h., og herfra kan man se helt til Lillebæltsbroen mod vest (8 km). Her findes desuden flere fiskerige og meget naturskønne moser, som f.eks. Langemosen, Eskelund Mose og Runde Mose.

Bogense Fyn Syddanmark
Bogense Fyn Syddanmark

Sydøst for Bogense ligger Søndersø - et dejligt, bakket og skovklædt landskab, som er velegnet til vandreture (15 km). Langesø Skov ved Morud har flere gode vandrestier, og man kan f.eks. prøve turen omkring den smukke skovsø, hvor Langesø Skovkapel er smukt placeret i den ene ende og Langesø Slot i den anden (19 km).

Strand
Marinastranden ved Bogense Marina har noget af landets reneste badevand. Her er fint sand og lavt vand, der kun langsomt bliver dybt, hvilket gør stranden meget børnevenlig. Den 18.000 m2 store, nyanlagte strandtange har blåt flag, små bugte, adskilt af stendiger, og byder på gode muligheder for strandaktiviteter som f.eks. badning, solbadning, beachvolley og gåture. Der er ligeledes gode muligheder for surfing ud for Marinastranden.

Aktiviteter
Bogense tilbyder et væld af aktiviteter, såsom svømmehal, tennisbaner, minigolf, cykel- og bådudlejning. Desuden kan rideheste lejes i området. Fra havnen i Bogense kan man sejle ud til øerne Samsø og Endelave. Kysterne ved Bogense er kendt for de rige surfermuligheder og det blå hav.

Ved kysten ud for Bogense samt på Æbelø er der virkelig gode fiskemuligheder. Har man lyst til at komme på havfiskeri, kan man sejle ud med skibet M/S Castor fra Bogense Havn. Afprøv evt. også den store Bogense Lystfiskersø lige ved Bogense Marina, Mosegaardens Put & Take ved Sdr. Esterbølle (11 km) eller Lindegårdens Put & Take ved Otterup (27 km).

For golfspillere er der også gode muligheder i nærheden af Bogense. De nærmeste golfbaner finder man hos Odense Eventyr Golf og Odense Golfklub (ca. 30 km), Blommenslyst Golfklub (33 km), Golfklubben Lillebælt Lundebjerggård ved Middelfart (33 km) og Vestfyns Golfklub i Glamsbjerg (37 km).


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK