smilingdanmark.dkSmilingDanmark
Visit Sønderborg Sønderjylland Vælg en region i menuen øverst til venstre
Soenderborg
Sønderborg  Indbyggere: 27434
Sønderborg Kommune: Erik Lauritzen (S)
Kommunens Indbyggere: 75264
Større bySoenderborg
International Lufthavn: Sønderborg
Distance til: Soenderborg 35 km
Km2: 9 km2 Område: Sønderjylland
Region: Region Syddanmark
Vælg område i menuen øverst til venstre

Visit Sønderborg

Visit Sønderborg

Sønderjylland som port til Europa har haft skelsættende betydning og rummer på mange måder nøglen til Danmarkshistorien. Ikke mindst, da vi mistede landsdelen i 1864, og fik den tilbage i 1920 efter folkeafstemningen. Sønderjylland har således magtpolitisk og økonomisk spillet en væsentlig rolle og har været skueplads for adskillige krige gennem tiden. Samtidig bygger den sønderjyske historie også på en anderledeshed ved at være situeret i et grænseområde med hertugdømmer, grænselandsproblematikker og en periode som tysk provins. Få indblik i den sønderjyske historie fra vikingetid til nutid med din klasse.

Enjoy Sønderborg  - holidays à la carte  
Havets aktiviteter - familie sjov og spændende maritime oplevelser for børn, kulturelle oplevelser højdepunkter, Time for to.
Mojn – see you in Sønderborg 

 

Besøg Dybbøl Mølle, Et dansk national symbol.
Historien om Dybbøl Mølle er en historie om krigen, afbrændinger og fire genopbygninger, som i dag betyder, at Dybbøl Mølle er en af landets mest berømte nationale symboler. Den første udgave af Dybbøl Mølle blev bygget i træ, og blev afsluttet i 1745. Som desværre brændte ned 55år senere på grund af lynnedslag. Den erstatning, som blev muret op, værnede ikke mod tyskerne beskydning i den første krig i 1850. Krigen i 1864 var hård ved møllen, som endnu engang måttet lide en hård skæbne. Efter krigen blev den nye mølle bygget, og var også intakt efter genforeningen i 1920. Den skulle genindtræde igen i 1936 efter at have været brændt ned på grund af en elektrisk fejl. Den version af møllen der stadig står i dag, og er den, du kan opleve på Dybbøl Banke.

Dyboel Banke / Dybøl Banke Denmark
Dyboel Banke / Dybøl Banke Denmark

Visit Dybbøl Banke, - Battle of Als
 Oplev historien om den menneskeskabte samfund katastrofe, hvor danskere og tyskere kæmpede for det, de hver især mente var en retfærdig sag. Søg dækning i de danske fæstningsværker ved Dybbøl, mens skaller fra de Tyske belejrings kanoner eksploderer omkring dig. Mød de trætte soldater, der guider og fortæller om hverdagen i krigen, felt livet, kommunikation og våbenbrug. I juli 2007 blev en stor konstruktion relateret til History Center Dybbøl Banke, indviet af Dronning Margrethe. Det er en rekonstrueret 1864-dansk skanse med en række felt hytter, som udgør en hel soldater by. Der bruges støbte geværkugler, støbte Dybbøl skillinger, en telegraf og der handles hos datidens købmand og betales med Dybbøl skillinger.

Besøge Sønderborg Slot - og hør Historier fra middelalderen
Museet på Sønderborg Slot giver dig historien om Jylland fra middelalderen til nutiden. En fabelagtig fortælling fra krig til genforeningen. Sønderborg Slot blev bygget i det 12. århundrede og udvidet flere gange, til det slot vi ser i dag. Helt specifikt er Dronning Dorothea kapel, en meget smuk prins af kirken i renæssancestil. Med kulturminister Brian Mikkelsens underskrift var Jylland Museum en realitet. 12.31 2005: Museet er en fusion mellem de syv tidligere statsanerkendte amt og kommunalt ejede museer i Sønderjylland og Institut for Sønderjysk Lokalhistorie.

Old ring riding A Danish Middle Ages sport
Ring riding A Danish Middle Ages sport

Ring riding , En dansk middelalder sport
 Besøg den historiske ring ridning bane, på slottet i Sønderborg giver ryttere iført flotte dragter fra middelalderen, et gratis show. Ridekonkurrencen selv kan dateres tilbage til 1500 tallet, når de europæiske overhoveder konkurrerede i dette, for dengang at dyrke en fredelig sport. Ring dysten er stadig meget populær i Sønderjylland, og hertugen af Augustenborg tog traditionen til sig i 1800. Til hans sølvbryllup i 1845, deltog ikke færre end 450 ryttere fra hele Als. Den moderne ringridning, som vi kender den i dag har mere end 100 år på bagen. I Sønderborg startede den første ring dyst i 1888, og kunne i 1998 fejrer 100 års jubilæum.

Danfoss Universe
Danfoss Universe

Visit Danfoss Universe - Bliv vildt klog
 Brug din krop og dit sind på en ny måde for Danfoss Universe. Tag en Segway tour af off-road spor, eller udfordre dine venner i lavere bolden. Danfoss Universe I Danfoss Unverse du kan blive vildt klogere på en narturlig måde. helt afslappet, kan du flytte en lille kugle. På Segway bane og i Energy Lab, kan du føle din krop og teknologi på en helt ny måde. Se det virtuelle kort og blive inspireret. Der er også teknikker, du kan pille ved, Bitland og mere. I mellemtiden, selve parken en fryd for øjet. Plantning er smukt sammensat af tidligere palads gartner ved Gråsten Slot, Kurt Jensen, som nu er leder gartner på Danfos Universe. Parkens oplevelser tilbyde særligt på en off-road Segway landingsbanen Blå Kube, hvor du kan se en gejser og lyn.


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK