Elsinore videosmilingdanmark.dkSmilingDanmark
Visit Helsingør Nordsjælland Vælg en region i menuen øverst til venstre
Helsingør  Indbyggere: 61800
Helsingør Kommune: Mayor Benedikte Kiær
Kommunens Indbyggere: 63.000
Større byElsinore
International Lufthavn: Copenhagen
Distance til: Elsinore 53 Km.
Område: Nordsjælland
Region: Region Hovedstaden
Vælg område i menuen øverst til venstre

Helsingør, også kendt som "Elsinore / Hamlets by" ligger ca 45 km (28 miles) nord for København. Helsingør har 60.000 indbyggere og er omgivet af Øresund (Øresund) - den strækning af vand mellem Danmark og Sverige. Helsingør er den nærmeste danske by til Sverige. Byerne Helsingør / Elsinore, Danmark og Helsingborg, Sverige er adskilt af blot 4.000 meter (2,5 miles) vand og en kort færgetur på tyve minutter.

Helsingør / Hamlets by, er et meget historisk sted med Kronborg slot og rigt kulturliv, velbevaret arkitektur og brostensbelagte gader. Helsingør har slotte, museer, kirker, skove og gyldne, rene strande.


Helsingør Kronborg, Shakespeares Hamlet

Visit Helsingør

Helsingør er en kulturby med dybe rødder i historien. Verdenskendt for Kronborg, Shakespeares Hamlet og Øresundstolden, som var grundlag for  byens velstand i mere end 400 år.  - Det årlige Sundtoldsmarked i Helsingør anno 1800 afholdes hver år  i august

Kronborg Slot Helsingør
Kronborg Slot Helsingør

I nyere tid har omdrejningspunktet været Helsingør Skibsværft – i dag ombygget til Kulturværftet, et dynamisk kulturhus med koncerter, teater, hovedbibliotek, udstillinger og et værftsmuseum.  Kulturhavnen, som omfatter M/S Museet for Søfart, Kulturværftet og Kronborg, forbinder det gamle renæssanceslot Kronborg med Helsingørs bykerne i et inspirerende møde mellem historie og nutid.

Sct. Olai Kirke Helsingør
Sct. Olai Kirke Helsingør

Helsingør bymidte består af huse fra 1500-1800 tallet. Helsingør Domkirke Sankt Olai Kirke, er byens ældste bygning.

De ældste dele af Domkirken stammer fra 1200-tallet, men som den står i dag, er det meste dog fra 1559, med indvendige udsmykninger. 

Ved siden af domkirken finder du Sct. Mariæ Kirke og Karmeliterklostret, også kendt som Vor Frue Kloster, som i dag står som det mest velbevarede klosteranlæg i hele Norden.

Hent By og parkeringsoversigt her

Shakespeare Festival at Hamlet's Castle er en stor årligt tilbagevendende begivenhed af internationalt format på Kronborg Slot.

Shakespeare and Hamlet at Kronborg castle elsinore
Shakespeare and Hamlet at Kronborg castle Elsinore

HamletScenen byder alle kosmopolitter velkommen på Kronborg Slot
Hvert år i august optræder skiftende internationale teaterkompagnier i slotsgården med Shakespeare forestillinger, en tradition som går helt tilbage til 1816. Gennem årene har berømtheder som sir Laurence Olivier, Richard Burton og Derek Jacobi spillet Hamlet, og teaterkompagnier fra hele verden som Shanghai Peking Opera Theatre, Sulaman Al-Bassam Theatre fra Kuwait, Schaubühne Berlin m.fl. har optrådt i slotsgården.

Shakespeare's Puppets at Hamlet's Castle præsenterer det bedste og mest fantastiske dukketeater fra hele verden. Dukketeatret er 4 m. højt og 4 m. bredt med en 3 m. dyb scene, så selv de største dukker kan få plads, når dukkeførerne opfører Shakespeares mange værker for børn helt ned til 6 år.

Helsingør Havne

Kongeskibet Dannebrog anløbe Helsingør Havn
Kongeskibet Dannebrog Helsingør Havn

  Port of Call Elsinore cruise ship HarbourSee Video from your next Port of Call Elsinore

Helsingør Nordhavn blev bygget som fiskeri-og lystbådehavn af Helsingør Kommune i årene 1932-1934 og udvidet i begyndelsen af 1970’erne til den nuværende størrelse. Helsingør Havne tæller også færgehavnen med Sundbusser og bilfærger  til Sverige. I løbet af året lægger store krydstogt skibe til på reden ud for Helsingør og sejler besøgende gæster til kongekajen. 

i foråret kan du opleve Kongeskibet Dannebrog anløbe Helsingør Havn, når Dronning Margrethe og Prins Henrik indleder sommersæsonen med deres første sejltur. Traditionen tro saluteres der fra Kronborg, når Dannebrog runder pynten ca. kl. 15.00, men allerede fra kl. 11.00 kan man på slottets flagbastion se de flotte gamle broncekanoner som senere vil brage for at hilse regentparret velkommen. Dannebrog lægger til ved Kongekajen, hvor det modtages på festlig vis af byens borgere og Helsingør Pigegarde. Kort derefter køres regentparret til Fredensborg Slot.

 

Kulturhavn Kronborg

Kulturværftet Helsingør
Kulturværftet Helsingør

Kulturhavn Kronborg forbinder Helsingør By med slottet og åbner byen mod vandet. Det sker via pladsen foran Kulturværftet og den udvidede Kongekaj. Nogle af Kronborgs historiske fæstningsværker er blevet renoveret eller genskab i moderniseret form, det gælder ravelinen i havnen og voldgraven ind mod slottet. Projektet er realiseret i et partnerskab mellem RealDania, Helsingør Kommune og Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme. Projektet er udviklet i et samarbejde med landskabsarkitekt Jeppe Aagaard Andersen. Første spadestik til Projekt Kulturhavn Kronborg blev taget 18. september 2008 og Kulturhavnen blev indviet 25. maj 2013.

 

Kulturværftet Helsingør

Kulturværftet forener Helsingørs værftshistoriske ånd med et moderne center for kulturel innovation. Kulturværftet er mere sted end bygning, da værftet med sin rigdom af forskelligartede rumligheder fremstår som et mødested, der inviterer til at gå på opdagelse, til indlevelse og til udfoldelse.

 

 

Kronborg Slot

Kronborg Slot Helsingør - Hamlets Castle Elsinore
Kronborg Slot - Hamlets Castle Elsinore

Kronborg Slot er et af Nordeuropas betydeligste renæssanceslotte og er berømt verden over for at være skueplads for Shakespeares Hamlet. Kronborg er mere fæstning end slot. Nogle af murene er 6 meter tykke.
Kronborg slot i Helsingør besøges hvert år af ca. 200.000 danske og udenlandske turister / besøgende og er en stor Dansk turistattraktion.

Søfartsmuseet Helsingør

Søfartsmuseet Helsingør  M/S Museet for Søfart
Søfartsmuseet Helsingør M/S Museet for Søfart

M/S Museet for Søfart
Oplevelsen af dette unikke museum begynder allerede før man træder ind i bygningen. Følg de skrånende broer ned i den gamle tørdok mellem Kronborg og Kulturværftet og træd ind i et underjordisk museum, tegnet af det verdenskendte arkitektfirma BIG, Bjarke Ingels Group.

Her møder du en farverig verden, med stribevis af udstillinger, der fortæller om Danmark som en af verdens førende søfartsnationer i fortid og nutid. Museets rige maritime samlinger udstilles i stemningsfulde og dramatiske udstillinger med store film projektioner på arkitekturen. Her kan du se, lytte og selv aktivt opleve den maritime verden.

Tag en pause i museets M/S Café som tilbyder lækre frokosretter, varme og kolde drikke og lidt sødt til ganen.

Museumsbutikken M/S Cargo er en oplevelse i sig selv. Her finder du produkter indenfor indretning, brugskunst, bøger, smykker, the/kaffe, duft/skønhed, plakater/postkort, legetøj og mode i enhver prisklasse. Alt er gennemsyret af kvalitet og moderne design og relaterer sig til museets udstillinger. Butikken findes også som netbutik.

M/S Museet for Søfart er en af de væsentligste årsager til at  Helsingør er med på New York Times liste over 52 "must sees" i 2014!

Cafe Olai Helsingør
Cafe Olai Helsingør

Café Olai og Kulturen

Café Olai har mere end 28 år på bagen i Helsingør, og er i dag en institution i byen der  holder på traditionerne og den Danske madkultur.

Café Olai afspejler det gamle Helsingør i såvel atmusfære som indretning, og selv priserne er som for 1/4 århundrede siden.

Café Olai har et velplejet renumé der rækker langt ud over landets grænser. Café Olai er et af de bedste spisesteder i Helsingør, og omtales jævnligt  i magasinerne Travel News og Globetrotter, som en del af Helsingør´s kultur.

.Se eller GÅ  Helsingør Historiske City Walk  &  10  Must See Attraktioner

Du finder nogle af Danmarks bedste badestrande i Nordsjælland og Helsingør

Helsingør er en kulturby, og vi byder på en række arrangementer oplevelser aktiviteter og events i Helsingør

Vi prarler gerne med de mange seværdigheder og attraktioner i Helsingør

Skal du på havfiskeri fra Helsingør med en af de mange lystfiskerture 

Helsingør Turistforening / turistbureau

Helsingør Turistinformation 
Allegade 2
3000 Helsingør
Telefon 49 28 36 20
Telefon 49 21 13 33
mail: helsingor@visitnordsjaelland.com

Helårs åbent turistbureau i Helsingør.

Smiling Danmark  Denmark Touristinformation
Turistinformation
Helsingør turistinformation Åbningstider
Mandag - Fredag 10:00 - 21:00
Lørdag, Søndag 10:00 - 17:00

I Kulturværftets reception kan du hente foldere om Kulturhavnen, M/S Museet for Søfart, Kronborg Slot og Helsingørs mange andre seværdigheder. Her er bykort og forslag til byvandring på egen hånd, men også brochurer om Nordsjællands øvrige attraktioner. Hent gratis alle VisitNordsjællands brochurer, inkl. et stort Nordsjællandskort.

Der er gratis adgang til computer og trådløst netværk (Wi-Fi).

Hornbæk Turistinformation
Hornbæk Bibliotek
Vestre Stejlebakke 2 A
3100 Hornbæk
Telefon 49 70 47 47 

 


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK