Udvikling Nyheder Nordsjælland

 Page: 1
juni tirsdag 16-06-2015
Nyheder
Vivi Andersen
København

Hvad er Kommunisme

København

Hvad er Kommunisme og hvad står det for?.

Vivi Andersen FB d. 16/06-2015

Joseph Stalin
Stalin´s arbejdslejr

Når vi hører om, hvad kommunismen har gjort ude i den store verden, bliver vi næsten helt skræmt over det, den har gjort. 

Kommunismen har dræbt millioner og atter millioner af sit eget folk med Stalin og Mao i spidsen. 

Vi har også hørt om, hvordan de kommunistiske diktatorer bare har, og stadig bestemmer over folket uden nogen form for demokrati. 

 

Det har givet os et dårligt syn på kommunismen, da man tror, at kommunismen kun bringer dårlige ting med sig. Det er generelt også derfor, det er på retur. Folk vil have velfærd og frihed, og det får man ikke under et kommunistisk styre.

 

Joseph Stalin
The Ukrainian famine (1932-1933), or Holodomor was engineered by the Soviet regime. Joseph Stalin, leader of the Soviet Union.

Vi mener, at kommunismen indirekte selv er skyld i dens tilbagefald, da en række af dens grundlæggende ideer ikke egner sig til det 21. århundreds livsstil og udvikling. Alle lande, specielt de fattige lande, ser i dag op til en stat som USA, hvor velfærd og rigdom huserer. 

Folk i kommunistiske og diktatoriske lande, har fået øjnene op for deres relativt lave levestandard i forhold til de vestlige lande, og ser samtidig muligheden for at tjene flere penge. Det skyldes bl.a. informationsteknologien og de kommunistiske landes større kontakt med omverdenen. 

De har fået større kontakt med omverdenen via fjernsyn, radio og Internet.

Joseph Stalin
Stalin´s hungerramte børn

En af de ting man ser, specielt i Rusland, er en dårlig økonomi. 

En af grundene er den planøkonomi, kommunismen kører med. Planøkonomi har til forskel fra markedsøkonomi fuld beskæftigelse og ens løn for alle. 

 

Det kan lyde meget godt, men det medfører bl.a. lav vækst, ingen konkurrence, dårlig kvalitet og lav produktion. Og når varerne er af dårlig kvalitet, er de svære at eksportere, altså bliver økonomien dårlig. 

 

Men også fordi der i 60’erne og 70’erne blev gennemført en række reformer på det økonomiske marked, som viste sig ikke at kunne fungere.

 

Joseph Stalin
Joseph Stalin
Holodomor was engineered by the Soviet regime. Joseph Stalin, leader of the Soviet Union.(1932-1933)

Men man ser ikke kun dårlige konsekvenser. 

Efter anden verdenskrig stod Sovjet overfor 20 millioner dræbte, 25 millioner hjemløse og 3 millioner invalide og et totalt krigshærget land. 

Produktionen var faldet med omkring 30% fra før krigen. Men de problemer blev løst hurtigt. Allerede i 1950 var industriproduktionen 40% større end i 1940. 

Staten rådede suverænt over befolkningens arbejdskraft, befolkningens forbrug blev holdt på et minimum, og arbejdsdisciplinen blev sikret med tvangsforholdsregler. Befolkningen, specielt ungdommen, kastede sig ud i genopbygningen med begejstring. 

Sejren over Hitler og Tyskland fik stoltheden frem i russerne, og styrkede tilliden til socialismen og det kommunistiske styre. Grunden til at Sovjet klarede sig så godt efter krigen, mener vi er, at befolkningen fik at vide, at I skal gøre sådan og sådan, i får det og det. De fik simpelthen at vide, præcis hvad de skulle gøre. 

De skulle bare tænke på at genopbygge landet, så skulle staten nok sørge for resten. Det gav en vis sikkerhed for befolkningen.


Din kommentar Coments      Print ArtikelPrint      Skriv ArtikelSkriv
Page: 1